Седмица на гората 02-06.04.12

СЕДМИЦА НА ГОРАТА В ЦДГ №13 „ЗВЕЗДИЧКА’’ по проект „УЧИМ ЗА ГОРАТА’’ с мото : „ДА ПЕСТИМ , ЗА ДА ЗАПАЗИМ ГОРАТА, ЗА ДА СЪХРАНИМ  ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ„

Малките еколози за поредна година показаха висока степен на екологични знания и уверено демонстрираха представата си за природата като ценност в поредица от разнообразни екопрояви.

В  седмицата на гората първи  гости в детската градина бяха артистите от куклен театър – Плевен с постановката „Чичо Бук на 300 години’’  . Съпътстващата изложба „Децата и гората’’ впечатли родители и гости на детската градина  с оригиналност на идеите и загриженост за опазване на природата.  По инициатива на деца и педагози малките природозащитници приеха идеята за по зелен, чист и уютен двор, където да осъществяват екоопити , наблюдения и занимания по интереси.  С огромно желание те посадиха луковици, цветя, храсти „източна  туя„ предоставени от Горско стопанство – Варна.

Децата от четвърта група и техните родители посадиха дърво, като поставиха началото на малък парк , с идеята всеки випуск да остави спомен в детската градина. Екологично обещание дадоха пред себе си те , когато пораснат, да могат да кажат:„Спазих обещанието си! Пазих водата чиста, гледах небето с любов, мечтаех със звездите, радвах се на цветята, храних гладните птици. На това малко дръвче обещаваме, че ще бъдем добри деца и винаги ще се грижим за нашия общ дом – Земята” . Към инициативата се присъединиха всички групи, учителки, възпитатели и ръководството. Като атракция и допълнение към хубавия празник един от родителите доведе пони , на което се качиха всички желаещи.

Втора и трета група приятно изненадаха деца, родители и гости с любопитни и занимателни програми.

С предизвикателството и традициите на педагогическия колектив за формиране на екокултура вярваме , че ще изградим нова ценностна система за опазване на ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.

____-2
0402121031-00-1
P1010713

 

P1010730-3

Свържете се с нас

ДГ №3 "Звездичка"

гр. Варна, 9000, ул. „Професор Фредерик Жолио Кюри“ №14

Тел: 052 460 528

Mail: info-400249@edu.mon.bg

Форма за контакт