„Да намалим отпадъците“

ЦДГ”ЗВЕЗДИЧКА” – УЧАСТНИК В ПРОЕКТА „ДА НАМАЛИМ ОТПАДЪЦИТЕ” С ПАРТНЬОРСТВОТО НА „ЕКОУЧИЛИЩА”

На 12 октомври 2012г. от 10.00 часа в ПП Златни пясъци се проведе Пети пореден фестивал „Златна есен” с участието на деца от 12 детски градини във Варна . Малките природолюбители от 4-та група при ЦДГ13 „Звездичка”  представиха танца „ Кръговрат на природата” пред официалните гости Нина Рилинстат – международен координатор „Учим за гората” и националните координатори за Р България – Петя Йорданова и Станимир Георгиев.

В ЦДГ № 13 „Звездичка” от 16.30 часа стартира кампанията „ Да намалим отпадъците” заедно с участието на 15 български училища и детски градини. Предимство се даде на включилите се в Европейското състезание U4enrgy.  Целта на проекта е да се повиши осведомеността за влиянието на отпадъците върху околната среда и обществеността. Да се изградят практически умения за предотвратяване и управление на отпадъците.

Водещ  на обучението на участниците в проекта е г-жа Петя Йорданова-национален координатор за Р България на програма „Екоучилища”.  Присъстваха г-жа Юлия Тумбаркова – Директор на ПП „Златни пясъци” – Варна, директори и носители на призови места в  Европейското състезание U4enrgy.

12345678

Свържете се с нас

ДГ №3 "Звездичка"

гр. Варна, 9000, ул. „Професор Фредерик Жолио Кюри“ №14

Тел: 052 460 528

Mail: dg3zvezdichka@abv.bg

Форма за контакт