Покана на NASA

Откликнахме на поканата на NASA по повод  световния празник Ден на Земята, като се включихме за участие в събитието на # GlobalSelfie

2014 година е от голямо значение за NASA и науката за Земята. Пет мисии на NASA , предназначени да  съберат критични данни за нашата планета , стартират в космоса през тази година. NASA маркира тази важна година за науката за Земята с кампания , наречена  Earth Right Now.

Използвайки снимки на участници, които са излъчени от целия свят в Деня на Земята , маркирани от # GlobalSelfie, ще бъдат използвани за създаване на мозайка на изображението на Земята – нова “ Blue Marble „..

Ние сме деца от ЦДГ№13″Звездичка“ – гр. Варна.
Ние сме Екоучилище и стартирахме проект Детска Екоакадемия. Нашата Детска екоакадемия навърши вече 1 година от създаването и Ние сме първата в страната ДГ удостоена с престижната награда „Зелен флаг“. Премерихме сили с училищата от цялата Европа и сме национален победител в европейското състезание U4energy категория С. За втора поредна година сме участници в кампанията да намалим отпадъците „Litter less“ на екоучилища, с финансовата подкрепа на Wrigley. Отношението си към опазването на планетата Земя отразяваме във всички ни инициативи, които са свързани с екокалендара.
Много обичаме природата и желаем да знаем за нея все повече и повече.. За съжаление, като научаваме за нашата планета ние разбираме, че тя много страда от нас хората и ни става много тъжно на нас децата. С нашите „малки зелени стъпки” искаме да им разкажем на възрастните хора и да ги научим, ако те не знаят за това, как трябва да опазваме природата.

В ДЕНЯ НАЗЕМЯТА ПОДКРЕПЯМЕ ИНИЦИАТИВАТА

И СМЕ ГОТОВИ ЗА НОВИ СЪТРУДНИЧЕСТВА
IF YOU,D LIKE TO WORK TOGETHER – CALL US

+35952460529
JOLIO KURI 14 str,
VARNA sity, BULGARIA

Искаме когато пораснем да можем да кажем:
- Пазих водата чиста!
- Гледах небето с любов!
- Мечтаех със звездите!
- Радвах се на цветята!
- Храних гладните птички! Обещаваме че винаги ще се грижим за нашия общ дом – ЗЕМЯТА!!!

NASA

Свържете се с нас

ДГ №3 "Звездичка"

гр. Варна, 9000, ул. „Професор Фредерик Жолио Кюри“ №14

Тел: 052 460 528

Mail: dg3zvezdichka@abv.bg

Форма за контакт